Luomalla-lankakauppa on saanut alkunsa jo oikeastaan vuonna 2019, kun perustin ensimmäisen myymäläni, Annan Putiikin Reisjärvelle, sillä jo siellä minulla oli myynnissä jonkin verran lankoja.

Varsinainen keskittyminen lankoihin sen sijaan tapahtui vuonna 2021, kun sain idean liikkuvasta lankakaupasta, Lankapakusta. Lankapakulla ajelin aikani ilman, että minulla oli verkkokauppaa. Verkkokauppa sen sijaan aukesi vuoden 2022 alkupuolella. Ajan kuluessa totesin, että verkkokaupan kehittäminen sopii elämäntilanteeseeni paremmin, kuin Lankapakulla ajelu, joten Lankapaku päätyi myyntiin (tätä kirjoittaessa kesällä 2023 se on siis vielä pihassa, mutta myynnissä).

Keväällä 2023 tein myös päätöksen keskittyä verkkokaupassani erityisesti erilaisiin sukkalankoihin.

Miksi sukkalankojen lankakauppa?

Syitä erikoistumiseeni sukkalankoihin on monia. Ensinnäkin, huomasin jo Lankapakulla ajellessani ja myyntikeikkoja tehdessä, että noin 70 prosenttia lankamyynnistäni koostui erilaisista sukkalangoista eli ne ovat selvästi suosittuja lankoja.

Toiseksi, jo pelkissä niin kutsutuissa sukkalangoissa on valtavasti valinnanavaraa materiaaleissa, paksuuksissa ja väreissä. Toki niistä ei löydy esimerkiksi erilaisia efektilankoja, superpaksuja muhkulankoja tai muita sellaisia, mutta neulojana omakin lankavarastoni koostuu suurelta osin ajattomista peruslangoista ja niitähän sukkalangat ovat!

Kolmas syy on se, että vaikka lanka olisi nimeltään sukkalanka, se sopii yleensä erinomaisesti kaikenlaiseen neulontaan vaatteista asusteisiin! Sukkalangat kestävät yleensä kulutusta hyvin – onhan ne suunniteltu kestämään sukissa – ja pehmeimmät merinovillaiset sukkalangat vetävät vertoja pehmoisille vauvalangoille.

Neljäs syy on se, että toimintani ja varastoni siirtyessä pienehköön työhuoneeseeni, varastooni ei kerta kaikkiaan mahdu suurta määrää lankoja kerralla. Sukkalangat on siitä käteviä, että ne mahtuvat melko kompaktiin tilaan (toisin kuin vaikkapa oikein muhkeat villapaitalangat saattavat viedä melkoisen tilan!)

Luomalla -sukkalankojen verkkokauppa